Seslerin derinliklerine dalın, yaşamın ritmini yakalayın

Islanan İşitme Cihazına Neler Yapılır?

  • Anasayfa
  • Islanan İşitme Cihazına Neler Yapılır?
Blog Image

Islanan İşitme Cihazına Neler Yapılır?

İşitme cihazları, işitme kaybı yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıran önemli bir araçtır. Ancak, bu cihazlar suya maruz kaldığında veya ıslanırsa, işitme cihazınızın işlevselliğini yitirme riski vardır. Bu durumda, ıslanan işitme cihazlarınızı kurtarmak ve sorunları halletmek için neler izlemeniz ihtiyaç duyulan adımlar şöyle sıralanabilir:

 

•             Hemen Çıkartın:

İşitme cihazınızı su temasından hemen sonrasında çıkartın. Daha fazla su temasını önlemek için pilinizi çıkarın. Su cihazın içerisine sızarsa, cihazın iç bileşenlerine zarar verebilir.

•             Kurulama İşlemi:

Islak işitme cihazınızı kurulamak için yumuşak bir bez veya kağıt havlu kullanın. Cihazın içerisindeki suyun tamamen kurumasını sağlayın. Cihazınızın yüzeyini de kurulayarak su lekelerini önleyin.

•             İç Temizlik:

Islanan işitme cihazlarınızın içini temizlemek için cihazınızın kullandığı temizleme malzemelerini kullanın. İşitme cihazınızın içinde kalan suyu kurulayın ve rutubet giderici bir ürün ilave edin.

•             Pil Değiştirme:

Eğer işitme cihazınızın pili suyla temas ettiyse, derhal pilinizi değiştirin. Islanan piller işitme cihazının içerisine zarar verebilir ve performansını etkileyebilir.

•             Profesyonel Yardım:

Eğer işitme cihazınız hala çalışmıyorsa veya sık sık sorun yaşıyorsanız, Dorumed İşitme Merkezi şeklinde uzman bir işitme merkezi ile iletişime geçin. Profesyonel yardım almak cihazınızın uzun ömürlülüğünü ve performansını artırabilir.

Bu yöntemleri deneyerek ıslanan işitme cihazınızı korumanız altına alabilir, bir uzmana danışarak işitme cihazınızı zarar görmeden kurtarabilirsiniz.

 

Islanan işitme cihazlarıyla karşılaştığınızda, süratli ve doğru müdahale cihazınızın çalışmasını sürdürebilir. Yukarıdaki adımları izleyerek işitme cihazınızı koruyabilir ve uzun vadede işitme sağlığınızı sürdürebilirsiniz. Daha fazla sıkıntı yaşıyorsanız, uzman bir işitme merkezi size destek olabilir ve en iyi işitme deneyimini sunabilir.

Dorumed İşitme Merkezi olarak, işitme cihazlarınızın bakımı ve onarımı mevzusunda size destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. İşitme cihazlarınızla ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.