Seslerin derinliklerine dalın, yaşamın ritmini yakalayın

İşitme Testi

Blog Image

İşitme Testi


Pek çok orta yaşlı insanın düzenli olarak kontrol ettirmesi gereken duyuların başında kulak organı yer almaktadır. Kulak organında dair yapılacak kontrollerin en başında işitme testi bulunmaktadır. İşitme testi, birkaç basit protokolün tamamlanmasının ardından sonucun belirlendiği ve kişinin işitme duyusunda herhangi bir deformasyonun mevcut olup olmadığını raporlayan tıbbi bir süreç olarak karşımıza çıkar.

Her yıl binlerce insan Dorumed İşitme Merkezi tarafından sunulan ücretsiz işitme testi hizmetinden yararlanmakta ve erken teşhis sonucu pek çok insan olası problemlerin önüne kolaylıkla geçebilmektedir. Sağlığınızı korumak ve sevdiklerinizin sesini daima duymak için Dorumed İşitme Merkezi tarafından sunulan ücretsiz işitme testi hizmetinden yararlanabilir ve günlük temponuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

İşitme Kaybı Dereceleri

İşitme kaybı dereceleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir, aynı yaştaki iki insanın işitme kaybı dereceleri farklı olabilir. Bu durumlar hem kulağı fizyolojik yapısıyla hem de kişilerin farklı sorunlardan kaynaklı işitme problemi kaybı yaşamaları ile yakından ilişkili olabilir. Başlıca işitme kaybı dereceleri ve türleri şu şekilde sıralanabilir:

 

·         Hafif İşitme Kaybı (26 - 40 dB): Bireyler, yumuşak sesleri duymakta ve gürültülü ortamlarda konuşmaları anlamakta zorluk çekebilirler.

·         Orta Derecede İşitme Kaybı (41 - 55 dB): Normal konuşma sesleri zor duyulabilir ve anlaşılması güç olabilir, özellikle arka plan gürültüsü varsa.

·         Orta-Şiddetli İşitme Kaybı (56 - 70 dB): Normal konuşma sesleri duyulamaz hale gelir ve kişisel ya da grup konuşmalarını takip etmek zorlaşır.

·         Şiddetli İşitme Kaybı (71 - 90 dB): Çok yüksek sesler dışında çoğu ses duyulamaz; işitme cihazlarına veya işaret diline ihtiyaç duyulabilir.

Bu işitme kaybı dereceleri içerisinden herhangi biri size tanıdık geliyorsa Dorumed İşitme Merkezi’ni ziyaret ederek ücretsiz işitme testi hizmetinden yararlanabilir ve günlük yaşam temponuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

İşitme Cihazları

Pek çok insan işitme problemi yaşadığında kafasında oluşan ilk sorulardan biri ‘’Hangi cihazı kullanmalıyım?’’ sorusudur. Bu sorunun devamında ise kullanılacak olan cihazın kaba durum durmayacağı problemi ortaya çıkar. Kişileri işitme kaybı derecelerine göre kullanabilecekleri cihazlar da değişmektedir. Buna ek olarak bu cihazların kulak içi olanları da mevcuttur.

Odyolog kontrolünün ardından cihazı netleşen kişi bu cihazın kulak içi modelini alabilir ve görünmez bir teknoloji ile sosyal yaşamına kesintisiz bir şekilde devam edebilir. Sosyal yaşamınızı sekteye uğratmadan duyma refleksinizi kazanmak için Dorumed İşitme Merkezi ile iletişime geçebilir ve dünyanın sesini yüksek desibellerde  duyabilirsiniz.